VĚNEČKY S KRÉMEMSuroviny na těsto:
Na krém:
Na polevu:
|
Postup:
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání rozmícháme do hladké husté kaše již mimo sporák. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Jednotlivá vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Zpočátku to jde ztuha, ale nakonec se vše spojí.
Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a děláme z odpalovaného těsta věnečky s otvorem, nebo bez. Ty pečeme asi 20 minut na 170 °C. Upečené věnečky necháme vychladnout. Z pohankové hladké mouky je potřeba péci trochu déle cca 23-25 minut.
Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a tresť se sladidlem a cukrem svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum. Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem, abychom je nedeformovali) a plníme krémem.
Připravíme si polevu. Kvalitní čokoládu rozpustíme s trochou zakysané smetany, nebo ztuženým tukem. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání rozmícháme do hladké husté kaše již mimo sporák. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Jednotlivá vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Zpočátku to jde ztuha, ale nakonec se vše spojí.
Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a děláme z odpalovaného těsta věnečky s otvorem, nebo bez. Ty pečeme asi 20 minut na 170 °C. Upečené věnečky necháme vychladnout. Z pohankové hladké mouky je potřeba péci trochu déle cca 23-25 minut.
Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a tresť se sladidlem a cukrem svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum. Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem, abychom je nedeformovali) a plníme krémem.
Připravíme si polevu. Kvalitní čokoládu rozpustíme s trochou zakysané smetany, nebo ztuženým tukem. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.