Postup:
Bílky vyšleháme (s trochou soli) do husté pěny, přidáme ořechy a sladidlo a rukou vymísíme těsto. Pokud děláme větší porce, tak zabalíme do fólie, aby neosychalo a po částech odebíráme. Tvoříme malé kuličky velikosti zhruba lískového oříšku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Dáváme tři těsně k sobě a poté stlačíme ořechem na ozdobu, který umístíme doprostřed.
Pečeme - spíše sušíme v troubě na 120-150 °C asi hodinu. Vytáhněte je ve chvíli, kdy začnou vonět a trochu zrůžoví.
Nechte vychladnout - teplé by nemusely držet a bolelo by Vás bříško. Ideálně je pečeme 14 dní předem, potřebují rozležet. Doporučuji uchovávat v chladu a vlhku - nasají vlhkost a jsou krásně měkké. Při delším skladování v suché místnosti mohou ztvrdnout. Lze je dát i do mrazničky. Po rozmrazení jsou lepší než čerstvé.
Bílky vyšleháme (s trochou soli) do husté pěny, přidáme ořechy a sladidlo a rukou vymísíme těsto. Pokud děláme větší porce, tak zabalíme do fólie, aby neosychalo a po částech odebíráme. Tvoříme malé kuličky velikosti zhruba lískového oříšku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Dáváme tři těsně k sobě a poté stlačíme ořechem na ozdobu, který umístíme doprostřed.
Pečeme - spíše sušíme v troubě na 120-150 °C asi hodinu. Vytáhněte je ve chvíli, kdy začnou vonět a trochu zrůžoví.
Nechte vychladnout - teplé by nemusely držet a bolelo by Vás bříško. Ideálně je pečeme 14 dní předem, potřebují rozležet. Doporučuji uchovávat v chladu a vlhku - nasají vlhkost a jsou krásně měkké. Při delším skladování v suché místnosti mohou ztvrdnout. Lze je dát i do mrazničky. Po rozmrazení jsou lepší než čerstvé.