Nejpříjemnější hubnutí za super cenu | Slinie.cz
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Kde mě najdete
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty

DOMÁCÍ BALKÁNSKÝ SÝR

Suroviny:
  • tvrdý tvaroh
  • voda, sůl, uzavíratelná miska
Postup:
Já jsem zkusila z Lidlu jemný tvaroh v igelitu – kulatý a také ve staniolu. Výsledně mi více chutnal kulatý - pro jeho tvrdší konzistenci.
Oproti kupovanému Balkánu je však měkčí, není tak tuhý. Vhodný spíše na „nadrobení“ než na strouhání. 

Postup je velmi jednoduchý: 
Tvaroh vložíte do uzavíratelné misky a zalijete solným nálevem tak, aby byl úplně potopený.  Solný nálev v poměru 20-30 g soli na litr vody. Misku pevně uzavřete a nechte v lednici 7-10 dní uležet. Pokud by na vás byl tvaroh moc slaný, nálev vylijte a zalijte znovu čistou vodou. Po chvilce ochutnejte.
Picture
ZPĚT NA RECEPTY
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Kde mě najdete
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty