KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA Z PEČENÉ HOKAIDO
|
Postup:
Dýni Hokaido nemusíte loupat. Rozkrojte na půlky, vydlabejte semínka a dužinu. Dýni nakrájejte na kousky. Pro zvýraznění chutě můžeme dýni buď osmažit na kvalitní pánvi s minimem oleje, nebo lze upéci v troubě. Tato varianta je zdravější a je výborná. Rozvine se chuť podobná pečeným kaštanům.
Dýni vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla jen zakrytá. Přidejte 2 ks bobkového listu a zeleninový bujon (nemusí ani být). Vařte do změknutí - asi 20 minut, dle velikosti kousků a druhu dýně. Rozmixujte úplně do krémova, dochuťte muškátovým oříškem a solí a ještě chvilku povařte pro spojení chutí. Před servírováním ozdobte petrželkou a zakápněte trochou kvalitního oleje lisovaného za studena.
Od 3. fáze: Pro slanou chuť můžete použít Gomasio (dýňová semínka opražená s mořskou solí – koupíte ve zdravé výživě), nebo jen dýňová semínka.
Dýni Hokaido nemusíte loupat. Rozkrojte na půlky, vydlabejte semínka a dužinu. Dýni nakrájejte na kousky. Pro zvýraznění chutě můžeme dýni buď osmažit na kvalitní pánvi s minimem oleje, nebo lze upéci v troubě. Tato varianta je zdravější a je výborná. Rozvine se chuť podobná pečeným kaštanům.
Dýni vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla jen zakrytá. Přidejte 2 ks bobkového listu a zeleninový bujon (nemusí ani být). Vařte do změknutí - asi 20 minut, dle velikosti kousků a druhu dýně. Rozmixujte úplně do krémova, dochuťte muškátovým oříškem a solí a ještě chvilku povařte pro spojení chutí. Před servírováním ozdobte petrželkou a zakápněte trochou kvalitního oleje lisovaného za studena.
Od 3. fáze: Pro slanou chuť můžete použít Gomasio (dýňová semínka opražená s mořskou solí – koupíte ve zdravé výživě), nebo jen dýňová semínka.