Nejpříjemnější hubnutí za super cenu | Slinie.cz
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty

KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA Z PEČENÉ HOKAIDO
(od 2.pol. 2. fáze)

Suroviny:
  • 1 dýně Hokaido - příprava je jednodušší. Ostatní druhy jsou však vhodnější - nejsou tak sladké.
  • 1 lžíce Kuřecího bujonu bez tuku Nahrin/Just, nebo zeleninový bujon případně domácí vývar- ten nechat zchladnout v lednici a sebrat ztuhnutou vrstvu tuku
  • sůl, muškátový oříšek, bobkový list, petrželka
Picture
Postup:
Dýni Hokaido nemusíte loupat. Rozkrojte na půlky, vydlabejte semínka a dužinu. Dýni nakrájejte na kousky. Pro zvýraznění chutě můžeme dýni buď osmažit na kvalitní pánvi s minimem oleje, nebo lze upéci v troubě. Tato varianta je zdravější a je výborná. Rozvine se chuť podobná pečeným kaštanům.

Dýni vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla jen zakrytá. Přidejte 2 ks bobkového listu a zeleninový bujon (nemusí ani být). Vařte do změknutí - asi 20 minut, dle velikosti kousků a druhu dýně. Rozmixujte úplně do krémova, dochuťte muškátovým oříškem a solí a ještě chvilku povařte pro spojení chutí. Před servírováním ozdobte petrželkou a zakápněte trochou kvalitního oleje lisovaného za studena.

Od 3. fáze: Pro slanou chuť můžete použít Gomasio (dýňová semínka opražená s mořskou solí – koupíte ve zdravé výživě), nebo jen dýňová semínka.
ZPĚT NA RECEPTY
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty