PYRÉ:
|
RYBA:
|
Postup:
Nejprve si připravte marinádu:
1) Vymačkejte citronovou šťávu, přidejte chilli a olivový/ jiný olej a chia semínka.
2) Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
3) Cuketu nastrouhejte nahrubo, nebo škrabkou na tenké plátky, popřípadě nakrájejte na tenká kolečka a poté ji obalte v marinádě.
4) Marinovanou cuketu rozložte na talíř a ozdobte např. řeřichou, bazalkou, mátou. Před podáváním nechte alespoň 10 minut marinovat.
Pyré: Přirozená nahořklá chuť kapusty je v tomto pyré zjemněná a pokud máte rádi kaše, pak Vás tato rychlá příloha nadchne.
Zeleninu uvaříme v páře, nebo v osolené vodě. Rozmixujeme dohladka a dochutíme. Můžeme přidat i trochu muškátového oříšku nebo pár kapek citronu. Pyré je nejlepší ne zcela horké.
Ryba: Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa zbavte kůže, osolte a opepřete a potřete jej marinádou z citronového pepře, soli, 1 lžičky oleje a šťávy z ½ menšího citronu. Pak dejte do pevného plastového sáčku, uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Rybu přendejte do zapékací misky a pečte 8- 10 minut, dle požadovaného stupně propečenosti. Pozor - losos ještě trochu „dojde“ po vyndání z trouby. Cca 2 min před koncem potřete vršek osoleným bílkovým sněhem (ten funguje i jako pojivo, pokud chcete maso posypat bylinkami).
Nejprve si připravte marinádu:
1) Vymačkejte citronovou šťávu, přidejte chilli a olivový/ jiný olej a chia semínka.
2) Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
3) Cuketu nastrouhejte nahrubo, nebo škrabkou na tenké plátky, popřípadě nakrájejte na tenká kolečka a poté ji obalte v marinádě.
4) Marinovanou cuketu rozložte na talíř a ozdobte např. řeřichou, bazalkou, mátou. Před podáváním nechte alespoň 10 minut marinovat.
Pyré: Přirozená nahořklá chuť kapusty je v tomto pyré zjemněná a pokud máte rádi kaše, pak Vás tato rychlá příloha nadchne.
Zeleninu uvaříme v páře, nebo v osolené vodě. Rozmixujeme dohladka a dochutíme. Můžeme přidat i trochu muškátového oříšku nebo pár kapek citronu. Pyré je nejlepší ne zcela horké.
Ryba: Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa zbavte kůže, osolte a opepřete a potřete jej marinádou z citronového pepře, soli, 1 lžičky oleje a šťávy z ½ menšího citronu. Pak dejte do pevného plastového sáčku, uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Rybu přendejte do zapékací misky a pečte 8- 10 minut, dle požadovaného stupně propečenosti. Pozor - losos ještě trochu „dojde“ po vyndání z trouby. Cca 2 min před koncem potřete vršek osoleným bílkovým sněhem (ten funguje i jako pojivo, pokud chcete maso posypat bylinkami).