Postup:
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Vložte do hrnce s vodou a vařte do změknutí. Pokud je v hrnci hodně vody, část odlijte do jiného kastrůlku. Žampiony s trochou vývaru umixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Pokud je krém moc hustý, rozřeďte ho odlitým vývarem. Dochuťte krém solí a pepřem.
Pokud chcete zkusit různé variace např. v pozdějších fázích diety, lze krém ozdobit hoblinami parmezánu nebo uzeným lososem. Intenzivnější chuti dosáhnete také tím, že nejprve na pánvi opečete cibulku, přidáte žampiony a teprve poté zalijete vodou a vaříte do změknutí. Krém se dá také zjemnit smetanou, to už ale my nemůžeme doporučit :) Úplného vrcholu dosáhnete, pokud před podáváním krém zakápnete pár kapkami lanýžového oleje.
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Vložte do hrnce s vodou a vařte do změknutí. Pokud je v hrnci hodně vody, část odlijte do jiného kastrůlku. Žampiony s trochou vývaru umixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Pokud je krém moc hustý, rozřeďte ho odlitým vývarem. Dochuťte krém solí a pepřem.
Pokud chcete zkusit různé variace např. v pozdějších fázích diety, lze krém ozdobit hoblinami parmezánu nebo uzeným lososem. Intenzivnější chuti dosáhnete také tím, že nejprve na pánvi opečete cibulku, přidáte žampiony a teprve poté zalijete vodou a vaříte do změknutí. Krém se dá také zjemnit smetanou, to už ale my nemůžeme doporučit :) Úplného vrcholu dosáhnete, pokud před podáváním krém zakápnete pár kapkami lanýžového oleje.