Postup:
Očistíme a nakrájíme žampiony (nohy a 1 hlava). Vložíme na pánvičku a krátce podusíme doměkka ve vodě. Pak smícháme s předem připravenou směsí těsta na pizzu a přidáme 1 polévkovou lžíci psyllia. Dolijeme vodou na potřebnou hustotu tak, aby šly tvarovat bochánky nebo placičky a necháme cca 3 min. stát, aby psyllium navázalo vodu. Poté dokořeníme.
Mezitím si připravíme hranolky ze žampionů. Zbylé hlavy žampionů nakrájené na zhruba 2 cm silné plátky potřeme trochu olejem a okořeníme chilli a solí dle preference.
Bochánky i hranolky dáme na plech na pečící papír a vložíme do předehřáté trouby na 150 až 170°C na asi 15-20 min (do zezlátnutí).
Očistíme a nakrájíme žampiony (nohy a 1 hlava). Vložíme na pánvičku a krátce podusíme doměkka ve vodě. Pak smícháme s předem připravenou směsí těsta na pizzu a přidáme 1 polévkovou lžíci psyllia. Dolijeme vodou na potřebnou hustotu tak, aby šly tvarovat bochánky nebo placičky a necháme cca 3 min. stát, aby psyllium navázalo vodu. Poté dokořeníme.
Mezitím si připravíme hranolky ze žampionů. Zbylé hlavy žampionů nakrájené na zhruba 2 cm silné plátky potřeme trochu olejem a okořeníme chilli a solí dle preference.
Bochánky i hranolky dáme na plech na pečící papír a vložíme do předehřáté trouby na 150 až 170°C na asi 15-20 min (do zezlátnutí).