Nejpříjemnější hubnutí za super cenu | Slinie.cz
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty

RAGÚ Z LILKU A ŽAMPIONŮ
​(A "ŠPAGETAMI" KONJAC)

Suroviny:
  • ½ lilku
  • 6 -8 ks žampionů
  • cibule z pórku
  • koření - sůl, pepř, drcený kmín
  • kuřecí vývar bez tuku
  • trochu oleje​
  • "špagety" konjac
Picture
Postup:
Lilek nakrájíme na kostky, posolíme jej a necháme jej „vypotit“, aby ztratil hořkost. Vodu setřeme ubrouskem. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Žampióny na ¼ - dle velikosti i na menší kousky.

Na rozpálený olej vložíme pórek a lilek a dohromady opékáme asi 2 minuty. Poté přidáme žampiony a restujeme ještě 3 minuty. Osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem a když se z koření uvolní aroma, tak vše zalijeme  vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme cca 3 -5 minut dusit. Dle množství vody buď vodu zredukujeme, nebo naopak trochu podlijeme a dochutíme. Podáváme samotné nebo s těstovinou konjac uvařenou dle návodu na obalu.
 
Příprava rýže Konjac: Vyndáme ze sáčku a dobře propláchneme pod tekoucí vodou – tím se ztratí aroma nálevu. Pak asi 3 minuty povaříme v osolené a okořeněné vodě. Nakonec přimícháme ragú a necháme vše zredukovat a spojit. Špagety konjac jsou tužší a nenasáknou omáčku a proto je vhodné je v připravené omáčce krátce provařit.
ZPĚT NA RECEPTY
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty