Postup:
Lilek nakrájíme na kostky, posolíme jej a necháme jej „vypotit“, aby ztratil hořkost. Vodu setřeme ubrouskem. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Žampióny na ¼ - dle velikosti i na menší kousky.
Na rozpálený olej vložíme pórek a lilek a dohromady opékáme asi 2 minuty. Poté přidáme žampiony a restujeme ještě 3 minuty. Osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem a když se z koření uvolní aroma, tak vše zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme cca 3 -5 minut dusit. Dle množství vody buď vodu zredukujeme, nebo naopak trochu podlijeme a dochutíme. Podáváme samotné nebo s těstovinou konjac uvařenou dle návodu na obalu.
Příprava rýže Konjac: Vyndáme ze sáčku a dobře propláchneme pod tekoucí vodou – tím se ztratí aroma nálevu. Pak asi 3 minuty povaříme v osolené a okořeněné vodě. Nakonec přimícháme ragú a necháme vše zredukovat a spojit. Špagety konjac jsou tužší a nenasáknou omáčku a proto je vhodné je v připravené omáčce krátce provařit.
Lilek nakrájíme na kostky, posolíme jej a necháme jej „vypotit“, aby ztratil hořkost. Vodu setřeme ubrouskem. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Žampióny na ¼ - dle velikosti i na menší kousky.
Na rozpálený olej vložíme pórek a lilek a dohromady opékáme asi 2 minuty. Poté přidáme žampiony a restujeme ještě 3 minuty. Osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem a když se z koření uvolní aroma, tak vše zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme cca 3 -5 minut dusit. Dle množství vody buď vodu zredukujeme, nebo naopak trochu podlijeme a dochutíme. Podáváme samotné nebo s těstovinou konjac uvařenou dle návodu na obalu.
Příprava rýže Konjac: Vyndáme ze sáčku a dobře propláchneme pod tekoucí vodou – tím se ztratí aroma nálevu. Pak asi 3 minuty povaříme v osolené a okořeněné vodě. Nakonec přimícháme ragú a necháme vše zredukovat a spojit. Špagety konjac jsou tužší a nenasáknou omáčku a proto je vhodné je v připravené omáčce krátce provařit.