Nejpříjemnější hubnutí za super cenu | Slinie.cz
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Kde mě najdete
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty

NEPRAVÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Suroviny:
Na salát
  • 2 bílky   (od 2. fáze lze přidat i žloutek)
  • cuketa
  • řapíkatý celer
  • celer bulva (co nejméně)
  • okurka
  • nakládané okurky a umělým sladidlem
  • pepř – já použila citronový pepř od Just
  • sůl
​Na „Tatarku“
  • 1 lžíce bílého jogurtu  0% tuku (řeckého typu)
  • ocet/citron (já použila při dochucování obojí)
  • citronový pepř, nebo klasický čerstvě mletý
  • lžičku oleje
  • hořčice ( já použila hrubozrnnou bez cukru)
  • sladidlo- např. stévie
  • čerstvá pažitka
Picture
Postup:
​„Salát“
Uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Vychladlé bílky nakrájíme na kostičky. Cukety, řapíkatý celer  a celer bulvu nakrájíme na drobnější kostičky a necháme změknout (ideálně v páře) na skus. Necháme vychladnout. Opepříme a osolíme. Mezitím nakrájíme okurku a nakládané okurky (množství dle chuti). Kdo má rád může přidat i syrový řapíkatý celer a trošku pórku nebo cibule šalotky. Vše smícháme a promícháme s předem připravenou domácí „tatarkou“. Případně ještě dochutíme a dáme odležet do lednice.

„Tatarka“
Smícháme lžíci jogurtu bez tuku, citron/ocet, pepř, sůl, stévie, hořčice bez cukru a kapku oleje. Nakonec přimícháme nasekanou pažitku.

Touto zeleninovou kombinací můžete od 3. fáze chutně odlehčit klasický bramborový salát, či si „vylepšit“ zeleninové přílohy.
 
Na vánoční tabuli je to perfektní příloha k rybě (od 2. fáze).
ZPĚT NA RECEPTY
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Kde mě najdete
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty