NEPRAVÝ BRAMBOROVÝ SALÁTSuroviny:
Na salát
|
Postup:
„Salát“
Uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Vychladlé bílky nakrájíme na kostičky. Cukety, řapíkatý celer a celer bulvu nakrájíme na drobnější kostičky a necháme změknout (ideálně v páře) na skus. Necháme vychladnout. Opepříme a osolíme. Mezitím nakrájíme okurku a nakládané okurky (množství dle chuti). Kdo má rád může přidat i syrový řapíkatý celer a trošku pórku nebo cibule šalotky. Vše smícháme a promícháme s předem připravenou domácí „tatarkou“. Případně ještě dochutíme a dáme odležet do lednice.
„Tatarka“
Smícháme lžíci jogurtu bez tuku, citron/ocet, pepř, sůl, stévie, hořčice bez cukru a kapku oleje. Nakonec přimícháme nasekanou pažitku.
Touto zeleninovou kombinací můžete od 3. fáze chutně odlehčit klasický bramborový salát, či si „vylepšit“ zeleninové přílohy.
Na vánoční tabuli je to perfektní příloha k rybě (od 2. fáze).
„Salát“
Uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Vychladlé bílky nakrájíme na kostičky. Cukety, řapíkatý celer a celer bulvu nakrájíme na drobnější kostičky a necháme změknout (ideálně v páře) na skus. Necháme vychladnout. Opepříme a osolíme. Mezitím nakrájíme okurku a nakládané okurky (množství dle chuti). Kdo má rád může přidat i syrový řapíkatý celer a trošku pórku nebo cibule šalotky. Vše smícháme a promícháme s předem připravenou domácí „tatarkou“. Případně ještě dochutíme a dáme odležet do lednice.
„Tatarka“
Smícháme lžíci jogurtu bez tuku, citron/ocet, pepř, sůl, stévie, hořčice bez cukru a kapku oleje. Nakonec přimícháme nasekanou pažitku.
Touto zeleninovou kombinací můžete od 3. fáze chutně odlehčit klasický bramborový salát, či si „vylepšit“ zeleninové přílohy.
Na vánoční tabuli je to perfektní příloha k rybě (od 2. fáze).