Postup:
Název minestrone pochází z italského slova minestra – polévka. Jedná se o tradiční italskou zeleninovou polévku. Lze vařit téměř z jakékoliv zeleniny.
Pokud máte více košťálů z brokolice, nebo květáků, je ideální je nakrájet na kostičky a orestovat se solí a drceným kmínem na troše oleje. V polévce „nahradí“ brambory. Pak přidáte na jemno nakrájené ostatní druhy zeleniny - dle vaší chuti.
Pórek, cuketa, lilek, řapíkatý celer, brokolice, kousky kapusty… Trochu nahrubo nastrouhaného celeru (celer patří mezi zeleninu z vyšším obsahem sacharidů- proto jen trochu).
Vše pak dáme vařit do hrnce spolu se zeleninovým vývarem, solí a bobkovým listem.
Pokud budete chtít polévku trochu zahustit, tak část zeleniny (hlavně brokolice) můžeme vyndat a rozmixovat.
Dokořeníme pepřem a dle chuti pro svěží příchuť citronovou šťávou. Podáváme s kapkou kvalitního oleje.
Vhodná je obměna s rozmarýnem a provensálským kořením. Od 2. fáze přidejte rajčate, nebo loupaná rajčata. Od 3. fáze je vynikající s fazolemi.
Název minestrone pochází z italského slova minestra – polévka. Jedná se o tradiční italskou zeleninovou polévku. Lze vařit téměř z jakékoliv zeleniny.
Pokud máte více košťálů z brokolice, nebo květáků, je ideální je nakrájet na kostičky a orestovat se solí a drceným kmínem na troše oleje. V polévce „nahradí“ brambory. Pak přidáte na jemno nakrájené ostatní druhy zeleniny - dle vaší chuti.
Pórek, cuketa, lilek, řapíkatý celer, brokolice, kousky kapusty… Trochu nahrubo nastrouhaného celeru (celer patří mezi zeleninu z vyšším obsahem sacharidů- proto jen trochu).
Vše pak dáme vařit do hrnce spolu se zeleninovým vývarem, solí a bobkovým listem.
Pokud budete chtít polévku trochu zahustit, tak část zeleniny (hlavně brokolice) můžeme vyndat a rozmixovat.
Dokořeníme pepřem a dle chuti pro svěží příchuť citronovou šťávou. Podáváme s kapkou kvalitního oleje.
Vhodná je obměna s rozmarýnem a provensálským kořením. Od 2. fáze přidejte rajčate, nebo loupaná rajčata. Od 3. fáze je vynikající s fazolemi.