Nejpříjemnější hubnutí za super cenu | Slinie.cz
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty

MINESTRONE

Suroviny:
  • brokolice 1/5, cuketa 1/4, lilek 1/4​, pórek 1/2
  • kousek celeru
  • 2-4 listy kapusty
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks bobkového listu
  • zeleninový vývar bez tuku (Nahrin od JUSTu)
  • pepř
  • 1/2 citronu
  • sůl, trochu drceného kmínu, olej, rozmarýn
Picture
Postup:
Název minestrone pochází z italského slova minestra – polévka. Jedná se o tradiční italskou zeleninovou polévku. Lze vařit téměř z jakékoliv zeleniny.

Pokud máte více košťálů z brokolice, nebo květáků, je ideální je nakrájet na kostičky a orestovat se solí a drceným kmínem na troše oleje. V polévce „nahradí“ brambory. Pak přidáte na jemno nakrájené ostatní druhy zeleniny - dle vaší chuti.
Pórek, cuketa, lilek, řapíkatý celer, brokolice, kousky kapusty… Trochu nahrubo nastrouhaného celeru (celer patří mezi zeleninu z vyšším obsahem sacharidů- proto jen trochu).
Vše pak dáme vařit do hrnce spolu se zeleninovým vývarem, solí a bobkovým listem.
Pokud budete chtít polévku trochu zahustit, tak část zeleniny (hlavně brokolice) můžeme vyndat a rozmixovat.
Dokořeníme pepřem a dle chuti pro svěží příchuť citronovou šťávou. Podáváme s kapkou kvalitního oleje.

Vhodná je obměna s rozmarýnem a provensálským kořením. Od 2. fáze přidejte rajčate, nebo loupaná rajčata. Od 3. fáze je vynikající s fazolemi.
ZPĚT NA RECEPTY
  • Úvod
  • O dietě
  • O mně
  • Fotogalerie
  • Kontakt
  • Ceník
  • Recepty
    • Recepty pro 1. fázi
    • Recepty pro 2. fázi
    • Recepty pro 3. fázi
    • Recepty pro 4. fázi
    • Recepty ke stažení
    • Co po dietě?
  • Důležité dokumenty