Postup:
Masovou směs rozmícháme s více vody - cca 80 ml, ve které jsme předtím rozpustili ¼ lžičky bujónu pro podtržení chuti.
Přisypeme 1 zarovnanou lžíci psyllia (to je spíše pro větší objem jídla). Můžeme přidat 1 bílek. Směs necháme v misce nasáknout a spojit se. Po cca 10 minutách případně dohustíme psylliem.
Tvarujeme kuličky, které dáme na pečící papír (ideálně silikonový) a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na asi 15 minut, kuličky mají být hezky dozlatova.
Mezitím si připravíme špagety z cukety. Já koupila několik levnějších spiralizérů, ale nefungovaly. Nyní mám od tescomy a opravdu je to s ním jednoduché. Pokud nemáte spiralizér, stačí „nakrájet" slabé plátky škrabkou na brambory nebo nakrájet na co nejslabší a nejdelší nudle.
Cuketové špagety dáte velice krátce povařit, spíše spařit ve vařící vodě. Jinak to již nebudou špagety, ale nerozmotatelné hnízdo.
Dochuťte bylinkovou solí, nebo čerstvými bylinkami. Lze podávat se žampiony, nebo jinou zeleninu.
Masovou směs rozmícháme s více vody - cca 80 ml, ve které jsme předtím rozpustili ¼ lžičky bujónu pro podtržení chuti.
Přisypeme 1 zarovnanou lžíci psyllia (to je spíše pro větší objem jídla). Můžeme přidat 1 bílek. Směs necháme v misce nasáknout a spojit se. Po cca 10 minutách případně dohustíme psylliem.
Tvarujeme kuličky, které dáme na pečící papír (ideálně silikonový) a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na asi 15 minut, kuličky mají být hezky dozlatova.
Mezitím si připravíme špagety z cukety. Já koupila několik levnějších spiralizérů, ale nefungovaly. Nyní mám od tescomy a opravdu je to s ním jednoduché. Pokud nemáte spiralizér, stačí „nakrájet" slabé plátky škrabkou na brambory nebo nakrájet na co nejslabší a nejdelší nudle.
Cuketové špagety dáte velice krátce povařit, spíše spařit ve vařící vodě. Jinak to již nebudou špagety, ale nerozmotatelné hnízdo.
Dochuťte bylinkovou solí, nebo čerstvými bylinkami. Lze podávat se žampiony, nebo jinou zeleninu.